Torsdag 1. november, kl. 19.00-22.00, Borgerhuset i Rudkøbing
Foredrag: Medicinhaverne og Folkeuniversitet Langeland inviterer til foredrag om brug af planter, bl.a. rødkløver, i medicin, om sukkerplanten stevia og om fødevarer, der har en positiv effekt på helbredet
– Medicinhaverne har i samarbejde med Folkeuniversitetet Langeland gjort lidt af et scoop på foredragsfronten, fortæller formand Helle Ravn.
– Vi er utroligt glade for, at en af Danmarks førende forskere indenfor diabetes og hormonsygdomme har sagt ja til at komme til Langeland for at holde foredrag i Borgerhuset i Rudkøbing, torsdag 1. november fra kl. 19-22.00. Per Bendix Jeppesen, der er professor ved Aarhus Universitet, vil fortælle om “Nutidig brug af planter i medicin, bl.a. om rødkløver og om stevia til diabetes 2-patienter”.
– Per Bendix Jeppesens forskning viser bl.a., at det kan være slut med østrogenbehandlinger til kvinder i overgangsalderen. En helt almindelig plante som rødkløver, som vi også har i Medicinhaverne, kan uden bivirkninger sætte en stopper for nedbrydningen af knoglerne og reducere gener som hyppige hedeture, fortæller Helle Ravn.
Gennem århundrede har mennesker brugt naturen til behandling af sygdomme. Det er ikke nyt, at naturlige kilder som f.eks. medicinalplanter har en effekt. Men med nutidens analysemetoder, teknologier og forståelse er det nu muligt at udvikle oprensede, naturlige kemiske forbindelser som nye lægemidler.
Ca. 70 % af al den medicin, der i dag anvendes i klinikken, har sin oprindelse fra en naturkilde. Per Bendix Jeppesens foredrag sætter fokus på udvikling af forskellige lægemidler, der alle har naturen som kilde – både dem, som har været på markedet i mange år, men også nye og kommende lægemidler. Hør bl.a. om rødkløver mod knogleskørhed i overgangsalderen samt planteforbindelser anvendt til behandling af type 2 diabetes m.m. Foredraget vil også komme omkring kost i form af ”functional foods” – fødevarer, der har positiv effekt på helbredet – og ændring af kostingredienser, som en del af en sundere livsstil.
Pris ikke-medlemmer 60 kr., medlemmer 35 kr.
Tilmelding til medicinhaverne@mail.dk eller på sms til 21 84 78 22 senest 30. oktober.
6. februar 2019, kl. 19.00, Borgerhuset i Rudkøbing
Generalforsamling i Medicinhaverne.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Medicinhaverne i Tranekær, Botofte Strandvej 2A, 5953 Tranekær, medicinhaverne@mail.dk, mobil 21 84 78 22
________________________________________________________________________________________________________________________________________