Det vrimler med besøgende i Medicinhaverne i Tranekær, og for et par dage siden blev besøgsrekorden på samme tidspunkt fra 2019 slået. I løbet af året 2019 var der i alt 11.063 besøgende i Medicinhaverne.
Heldigvis er der plads til rigtig mange. Medicinhaverne er nemlig omkring 4½ fodboldbane stor (32.000 kvm. plus det løse), og der er mange steder, hvor man kan slå sig ned med madkurven eller eftermiddagskaffen.
Året startede ellers med næsten ingen besøgende, så vi var rigtig nervøse for, hvordan det ville gå på årsbasis. Men nu vrimler det med besøgende, og der er rigtig mange børnefamilier. Derfor er vi også begyndt at få anlagt en speciel BØRNENES MEDICINHAVE. Her kommer et lille vandløb, som børnene selv skal pumpe vandet op i, og vandet ender i en faskine med medicinske sumpplanter som for eksempel vandmynte. Til efteråret vil der blive plantet frugtbuske, og der kommer højbede med spiselige planter. For de helt små bliver der en sandkasse. Og så er der vel at mærke gratis adgang for børn og unge under 18 år.
I Medicinhaverne er det for tiden omkring 650 forskellige planter som alle stadig bruges eller som har været tilskrevet en medicinsk betydning. Lige nu blomstrer for eksempel passionsblomsten, som tilskrives en mildt virkning og har været brugt mod menstruationssmerter.
Mandag d. 27. juli kl. 13.00 til ca. 14.30 er der rundvisning med fokus på frugt og bær. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, men der kan maksimum være 40 deltagere. Pris: 75 kr. for ikke-medlemmer, 60 kr. for medlemmer. Mødested: De hvide låger ved indgangen til Medicinhaverne.
Adressen er Botofte Strandvej 2A, 5953 Tranekær.