Axel og Vilda i pilehytten sammen med deres mor. Axel på to år og storesøster Vilda på fem er vilde med solbæk. BØRNENES MEDICINHAVE – Natur og formidling

Nutidens børn har en begrænset viden om planter og planternes betydning for vores liv og samfund. Medicinhaverne vil derfor bidrage til at give børn en viden om sundhed, kost, sygdom og anvendelse af planter til forskellige formål.
Børnenes Medicinhave skal bidrage med viden om planter til børn. Der er i 2021 etableret flere højbede med spiselige og velsmagende planter (blomster, bær og frugt, blade). Skilte ved alle planterne formidler viden om planternes brug, medicinsk såvel som i kost.
Vand er forudsætning for alt liv. Der er derfor etableret et mindre lege-vandløb, som på én gang formidler viden om vandplanter og dyreliv i vandet, men som også appellerer til børns leg med vandet.
Børnenes Medicinhave planlægges opbygget i tre trin, hvor det første trin blev udført i 2020. Her blev etableret en sandkasse til de mindste børn, og der blev gjort forberedelser til lege-vandløbet. I området har der allerede i flere år været en pilehytte med siddepladser. I 2021 blev der også etableret  en spiseplads, en robiniepergola, der er plantet solbærlabyrint, og der er plantet en bøgehæk rundt om hele haven. Senere udføres trin tre, som er et læringshus med plancher om planter og insekter.