Medicinhaverne følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger for at mindske coronasmitten og aflyser derfor podekurset lørdag 14. marts i Borgerhuset i Rudkøbing og beskærekurset lørdag 4. april i Medicinhaverne. Alle tilmeldte har fået direkte besked. 

PODEKURSUS AFLYST
Lørdag 14. marts 2020 kl. 10-12  Podekursus i Borgerhuset, Ahlefeldtsgade 13-15, Rudkøbing. Kom og lær hvordan du kan pode dit helt eget personlige æbletræ. Medicinhaverne har indkøbt grundstammer og sørger for podekviste og podevoks, men medbring gerne en lille skarp kniv, hvis det er muligt. Man er også velkommen til selv at medbringe podekviste fra et frugttræ, som man ønsker at pode. Podekvisten skal laves af etårige skud, og skuddet/grenen skal være på tykkelse med en lillefinger og cirka 20 cm lang. Husk at bruge en skarp kniv/saks, så snittet ikke bliver flosset. Undervisere er Jann Poulsen, Aage Hansen og Peder Lollesgaard, alle fra Medicinhavernes havegruppe (se billedet herover). Pris: 50 kr. for medlemmer, 75 for ikke-medlemmer samt 25 kr. pr. podet træ. Tilmelding senest 12. marts til medicinhaverne@mail.dk eller på sms til 21847822. Der er plads til max 40 deltagere.
BESKÆREKURSUS AFLYST
Lørdag 4. april 2020 kl. 10-12 Beskærekursus ved Jann Poulsen i Medicinhaverne. Medicinhaverne afvikler for femte år i træk et af sine populære beskæringskurser. For hvordan er det nu lige, man beskærer buske og træer? Det får du chancen for at lære – eller få genopfrisket – i Medicinhaverne i Tranekær lørdag 4. april kl. 10. Her vil havekonsulent og havearkitekt Jann Poulsen, der har tegnet og tilrettelagt hele det 3,2 ha. store område, tage interesserede med rundt i haverne og arboretet og viser, hvordan man korrekt beskærer, så man giver træer og buske – også de stedsegrønne og frugttræerne – de bedste vækstbetingelser og får det pæneste resultat. Husk varmt tøj og fornuftigt fodtøj. Aprilvejret kan være meget omskifteligt. Pris 50 kr. for medlemmer, 75 for ikke-medlemmer. Tilmelding på medicinhaverne@mail.dk eller på sms til 21847822 senest 2. april. Mødested: De hvide indgangslåger.
PLANTEMARKED
Søndag 24. maj 2020 kl. 11-15 Plantemarked med salg af levende langelandsk kulturarv. Medicinhaverne i Tranekær, Botofte Strandvej 2A, 5953 Tranekær.
På Medicinhavernes årlige plantemarked, hvor der er gratis adgang, kan man bl.a. købe gammel langelandsk kulturarv, for der sælges både den smukke og duftende rodægte rose, som står i mange haver i Tranekær, men også gamle langelandske æbletræer. Der er et begrænset antal af den langelandske kulturarv, som kun kan fås på stedet. Til gengæld er der mange af andre planter fra Medicinhaverne, og der er masser af planter fra private havefolk. Der er planter til krukker, til staudebedet, køkkenhaven, vindueskarmen, kirkegården, ja alle de steder, hvor man har planter. Det er gratis at have en bod på plantemarkedet. Kontakt venligst Kirsten Jørgensen på mail: kirsten62@sydfynsmail.dk senest 17. maj, hvis du er interesseret.
LANGELANDS UNIKKE HAVER
Lørdag 27. juni 2020 kl. 10.00 – 17.00 Unikke haver på Langeland
Medicinhaverne og 10-15 private haver på Langeland åbner for publikum
Lørdag 22. august 2020 kl. 10.00 – 17.00 Unikke haver på Langeland
Medicinhaverne og 10-15 private haver på Langeland åbner for publikum