Hildegards Have i Medicinhaverne.FOREDRAG
Mandag 4. november kl. 19-21.00 om Hildegard von Bingen i Rudkøbing Borgerhus, Ahlefeldtsgade 13, Rudkøbing, ved Annie Steen Andersen og Lene Sjørup. Husk tilmelding til medicinhaverne@mail.dk senest 2. november.
Medicinhaverne har i 2019 indrettet og tilplantet en ny have, Hildegardhaven. I den anledning holder vi en foredragsaften om Hildegard. Her vil to af havens frivillige fortælle om Hildegard og om de planter, vi har valgt at plante. Hildegard (1098-1179) var nonne, visionær, abbedisse, teolog, musiker, kirkepolitiker. En fremragende naturlæge med en omfattende viden om natur, planter, menneskers temperamenter og om sin tids lægekunst.
Lene Sjørup fortæller om Hildegard af Bingens forståelse af Gud og menneskenaturen og viser nogle af hendes smukke illuminationer fra hendes gamle manuskripter. Annie Steen Andersen fortæller om Hildegards egne beskrivelser af planternes helbredende egenskaber. Hun viser, hvordan Medicinhavernes Hildegardhave er designet, og hvilke planter der findes i den.