Det første haveanlæg, man møder i Medicinhaverne, er haven for Åndedræt og kredsløb. Det er den ældste af temahaverne, træer og buske er vokset op, og derfor lukker haven sig smukt om de besøgende.
I haven for Åndedræt og kredsløb findes mange af de planter, som igennem tiden er blevet brugt mod forkølelse og hoste med større eller mindre held.
En af de spændende planter er ledris, som stort set ens ud på alle årstider. Den indeholder efedrin, som indgår i næsedråber, og efedrin har også været brugt som dopingmiddel. Andre planter er blandt andet læge-stokrose, pæoner, flere sorter fyrretræ, bambus samt ”ukrudt” som brændenælde og rød hestehov. I pergolaerne vokser der mandel- og abrikostræer, som blomstrer smukt om foråret.
I æbletræet Aroma, vokser en stor og flot mistelten, men den sidder desværre så lavt, at det er næsten umuligt at komme ind for at kysse under den. Mistelten har tidligere været brugt mod kighoste og astma.
Undertemaet i åndedræt- og kredsløbshaven er duft, og en tur gennem dufthaven er en sanselig oplevelse for både øjne og næse. Om sommeren vokser her mange sorten af geranier, men de tages ind hver vinter. Og så er der herligt duftende roser som Lady Hamilton, Ghislaine de Feligonde og Gloire de Dijon.
Ved hver plante findes et lille informationsskilt med plantens navn på dansk og latin samt en kort beskrivelse af dens virkning. Her findes blandt andet ambra, forskellige geranier, timian og kvan, men også pil, fyr, hvid morbær og taks, og op ad den flotte pergola af robinietræ snor der sig blandt andet roser, kaprifolier og vindruer. I haven for Åndedræt og kredsløb er der flere siddepladser med borde og bænke.
Undertemaet i haven for Åndedræt og kredsløb er duft, og en tur gennem dufthaven er en sanselig oplevelse for både øjne og næse.