SOLBÆR

Æbleskiver har i århundreder hørt til i julen, og til æbleskiverne spises der ganske ofte solbærsyltetøj, og det er slet ikke så galt, for solbær er særdeles sunde, især hvis der ikke spises med en masse sukker.
Bærrene indeholder antocyaner, flavonoider, pektin, garvestoffer og kalium, og de har højt indhold af C-vitamin og omega-6 fedtsyre. Endvidere B1, B2 og A-vitamin, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, jern, kobber, zink, frugtsyrer og pektin. Solbærfrøolie indeholder store mængder omega-3 fedtsyre.
Solbærrenes høje indhold af C-vitamin anses for at være virksom mod forkølelse og influenza samt andre infektioner. Endvidere indeholder de kraftige antioxidanter. Bladene har urindrivende virkning, som igen bevirker sænket blodtryk, og de er også blevet brugt i til at brygge te på, idet de indeholder æterisk olie og garvestoffer.
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Medicinhaverne i Tranekær, Botofte Strandvej 2A, 5953 Tranekær, medicinhaverne@mail.dk, mobil 21 84 78 22
______________________________________________________________________________________________________________________________________