To af de fire haver i Medicinhaverne med det nyetablerede vandløb og opsamlingssøen neden for Haven for urin- og kønsveje.
Aage Hansen (til højre) er med sine 91 år den ældste frivillige i Medicinhaverne. Her ses han sammen med havevennerne Peder Lollesgaard (til venstre) og Jann Poulsen.

 

Medicinhaverne er helt sikkert Nordeuropas største medicinske plantesamling med i alt 562 forskellige vækster i de fire temahaver og 90 forskellige træer og buske i arboretet. Og havegruppen udbygger stadig anlægget, så der kommer mange nye planter til i 2018.
Formand Helle Ravn: – Vi har fået vandet til at løbe i Langelands eneste vandfald. Det er ellers noget af en rekord på en ø, hvor der næsten ikke er nogen vandløb, men vandfaldet er også kun på omkring en halv meter, og vandet recirkuleres og pumpes til udløbet i søen i Haven for nervesystem og bevægeapparat. Det lykkedes os nemlig at få lavet et vandløb med medicinske vandplanter, et ønske som kostede sved, kroner og ører.
Vi er både ydmyge over for og stolte af, at vi i 2017 modtog  Den sydfynske initiativpris. Den har betydet mere opmærksomhed omkring det spændende projekt, som vil blive udbygget med yderligere to temahaver i de kommende år, og det startede med, at der blev kørt godt 100 tons grus og kompost ud på det areal, hvor den første af haverne bliver anlagt.
Takket være Sigrun Eisermann har vi kvit og frit fået oversat både plantelister og det meste af hjemmesiden til tysk.
Alt det og meget mere har kun kunnet lade sig gøre takket være de godt 35 begejstrede og entusiastiske pensionister, som mødes nogle timer hver tirsdag, og nogle er endda så entusiastiske, så de kommer flere gange. Alder er så absolut ingen hindring, for den ældste er 91.  Hans navn er Aage Hansen.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Medicinhaverne i Tranekær, Botofte Strandvej, 5953 Tranekær, medicinhaverne@mail.dk, mobil 21 84 78 22
_______________________________________________________________________________________________________________________________________